WordPress Yazı Sürümlerini Silmek, Kapatmak

WordPress yazı sürümleri denilen bir özellik bulunmaktadır. Yayınladığınız bir yazınızda değişiklik yaptığınızda her değişiklikten önceki sürümünü ayrı bir şekilde kayıtlı tutmaktadır. Fakat bu bazen sinir bozucu ve zararlı olabilmektedir. Mesela bir yazıda 10 kez değişiklik yaptığınızda, 10 adet eski yazı sürümü olacaktır. Sitenizin içeriği arttıkça veritabanınızın şişmesine ve yavaşlamasına sebep olacaktır. Bundan dolayı burada size bu sürümleri silmeyi, kapatmayı ve limit koymayı göstereceğim.

WordPress Yazı Sürümlerini Kapatmak

WordPress yazı sürümlerini kapatmak için wp-config.php dosyanıza aşağıdaki kodu yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu kodu, <?php ve ?> tagları arasında boş bir satıra eklemeyi unutmayın.

define('WP_POST_REVISIONS', false);

WordPress Yazı Sürümlerine Limit Koymak

WordPress yazı sürümlerine limit koymak için gene wp-config.php dosyanıza aşağıdaki kodu yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Sayısını istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz. Burada son 3 sürüm olarak limit konmuştur.

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

WordPress Yazı Sürümlerini Silmek

WordPress yazı sürümlerinizi veri tabanından temizlemek için basit bir yol bulunmaktadır. Çoğu yerde bunu eklentilerle yaptırsalar da ben bunu doğru bulmamaktayım. WordPress’i en az eklenti ile kullanmak en mantıklı olanıdır.

Aşağıdaki sql sorgusunu ister phpMyAdmin üzerinde çalıştırın isterseniz başka yöntemler kullanın farketmez. Yazı sürümleri silinecektir.

DELETE a,b,c
FROM wp_posts a
LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id)
LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id)
WHERE a.post_type = 'revision'
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments