Bir Kuyruklu Yıldıza İnmek-Video

Bir aydan daha kısa bir süre içerisinde, 12 Kasım 2014’de, 100 kiloluk Philae Lander aracı ESA’nın Rosetta uzay aracından ayrılacak ve 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızının karanlık, tozlu ve buzul yüzeyine iniş yapacak. Yüzeye çarpmasını veya uzaya savrulmasını engellemek için 3 tane bacağından ve roket iticilerinden başka hiç bir şeyi yok.

İnsanın uzay macerasının parlak bir başarısı ve neler yapabileceğinin, başarabileceğinin bir göstergesi olacağından kuşku yok. Kişisel düşüncem olarak bunların yanında uzay madenciliği araştırmalarının ağız sulandırmasını da ekleyebiliriz. Finansmanlar halk tarafından değil ülke ekonomilerinden, bürokrasiden karşılanıyor sonuçta.

Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), bilimkurgu filmi tadında, altyazısı benim tarafımdan hazırlanmış, kuyrukluyıldıza inmenin nasıl olduğuna dair fragman yayınladı. Bize de izlemek düşer.

Küçük bir not: En sonda konuşma yapan adam alman olduğundan garip bir telafuzu var ve bundan dolayı dediklerinin yarısını anladım yarısını anlamadım. O yüzden orada yazdığım alt yazı tam değildir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments