ICEcoder IDE – Tarayıcıda Kod Yazmak

ICEcoder – Güzel Bir IDE

Icecoder rahatlıkla indirebileceğiniz php tabanlı bir ide. Üstelik tek yapmanız gereken http://icecoder.net/ adresinden indirip sunucuya yüklemek yetiyor. Ben public_html içinde bir klasör oluşturup onun altına atıyorum. Daha sonra www.ornekdomain.com/icecoder/ olarak tarayıcıdan ilk girişinizde sizden şifre belirlemenizi istiyor. Daha sonra o şifreyle giriş yapıyorsunuz. Güçlü bir şifre oluşturun tavsiyem.

ICEcoder - Giriş Ekranı

ICEcoder – Giriş Ekranı

Açık kaynak olan ve destek bekleyen bir proje aslında. Sitesinde google grubunu bulabilirsiniz mesela. Kod yazım ekranı çok güzel. Ama htmlde çok düzensiz olursanız ve etiket içinde etiketin sınırlarını zorlarsanız doğal olarak tarayıcı zorlanabilir. Aşağıda etiket zincirini gösteriyor çünkü. Ben bir kere denk geldim ve tarayıcı kitlendi. Ama o sırada kullandığım bilgisayar kötü onu da belirteyim.

Kod Yazımı

ICEcoder - Kod Yazım Ekranı

ICEcoder – Kod Yazım Ekranı

Kod yazımı oldukça güzel ve hızlı. Yaptığım bir siteyi bununla canlı olarak devam ettim ve orada 6bin satır kod olmasına rağmen banamısın demedi. Ama kaydetme süresi normalde 1 saniye bile değilken 2-3 saniyeye çıktı. Bunu normal karşılıyorum. Tablet bilgisayarda açmayı denedim ama kullandığım tablette zorlandım. Çift tıklayarak dosyalar açıldığı için normalde ve android işletim sisteminde mouse taksanız bile çift tıklama olmadığından dosyaları açmanın tek yolu file/open menüsünden /dosyaismi şeklinde dosya yolunu belirlemek tek seçenek.

Eklentiler

ICEcoder - Eklentiler

ICEcoder – Eklentiler

Orada bir sürü eklentiler mevcut. Mouse en sola götürüldüğünde gizli küçük bir menü açılıyor. Orada +/- bölümüne tıkladığınızda bu pencere geliyor. Adminer-MYSQL database manager güzel bir eklenti. Veritabanı kullanıcı adı ve şifre bilgileri ile veritabanına bağlanabiliyor ve yönetebiliyorsunuz. Terminal sunucu terminaline bağlanmak diye biliyorum ama kurup denemedim. CSS Beautify denen bir şey var yükledim ama hiç bir şey olmadı değişmedi. Tıklayınca açılmıyor da. Çözemedim. Diğerlerini ise hiç deneme uğraşmadım.

Hatalar

Eğer benim gibi ctrl+s tuşuna birden fazla seri şekilde basarak kaydediyorsanız siz de eğer bu alışkanlıktan vazgeçip bir kere basmayı öğreneceksiniz. Bu kaydedilemiyor diye hata vermesine sebep veriyor. Ama tamam deyip tek bir sefer basarak kaydederseniz kaydediyor hatadan sonra. Bir iki defa yaşadım başka bir sorunu. O da kaydetti gözükmesine rağmen değişiklikleri kaydetmediği oluyor. Bunu yapması için değişiklikleri kopyalayıp, dosyayı kapatıp yeniden açıp değişiklikleri yapıştırmak gerekiyor. Yoksa kaydetmiyor bir türlü.

Genel itibari ile benden 10 üzerinden 9 almış olup artık bunu kullanacağım. Size de tavsiye ederim.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tayfun Uzman

Güzel bir tespit olmuş ,Teşekkürler :)