Karanlık Enerji ve Kozmik Hızlanmaya Yeni Fakat Şimdiden Çökmüş Bir Düşünce

Evrenin 13,77 Milyar yıl önceki sıcaklık dalgalanmalarının resmi olan Mikro Dalga Kozmik Fon Işıması

Evrenin 13,77 Milyar yıl önceki sıcaklık dalgalanmalarının resmi olan Mikro Dalga Kozmik Fon Işıması

Dartmouth Koleji araştırmacıları yeni çalışmalarında tartışmalı olan evrenin giderek hızlanarak genişlemesinin bir ilizyon olabileceğini iddia ettiler.

Bulgular kozmik hızlanmayı açıklamıyor daha çok bir şeyin olmadığını söylüyor.  Güneş sistemimizin evrenin merkezinde olduğunu ve karanlık enerjinin olmadığını.

2011 Nobel ödülü evrenin artış gösteren bir hızlanma ile genişlediği keşfine verilmişti. Bu keşif aynı zamanda evrenin 4 de 3ü olduğu tahmin edilen karanlık enerjinin bu hızlanmaya sebep olduğu görüşünü doğurdu.

Alternatif düşüncede ise güneş sistemimiz ve samanyolu galaksisi evrenin merkezinde olduğu. Bu düşünce evrenin merkezi yoktur varsayımını ihlal ediyor ama eğer doğruysa evrenin giderek hızlanarak genişlemesini karanlık enerjiye ya da yeni fizik yasalarına ihtiyaç duymadan açıklayabilecek.

Fakat Dartmouth araştırmacıları bu modelin gözlemlenebilir testlere tabi tutulamayacağını anladılar. Aynı zamanda Mikrodalga Kozmik Fon ışımasında ölçümler yaparak evrende böyle özel bir konumda olabilmemizin imkansız olduğunu tespit ettiler.

Kaynak:

Space Daily-Theory of Earth’s special place in the universe proven unfounded

Space Daily-artmouth researchers shed new light on dark energy, cosmic speed-up

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments