Asteroidler Kolonileştirme ya da Transfer İşlemleri İçin Kullanılabilir

AsteroidRus bilim insanları asteroidlerin uzay araştırmaları ve keşifleri için kolonileştirilmesinin uzay madenciliğinden daha olası olduğunu söylüyorlar. Kurulacak olan kapalı ekosistemlerle  bir uzay üssü haline gelebilirler.

Asteroidlere ulaşmak dünyaya çok yaklaşabildiklerinden dolayı kolay. Hatta aya ulaşmaktan bile daha kolay olabilir. Dünyaya yakın mesafede yörüngesi bulunan 10.000 asteroid var ve asteroid kuşağında (Jüpiter ve mars arasında bulunur) 2 milyona yakın başka asteroidler mevcut. Bunların toplam hacmi ve yüzey alanı dünyadan 3 kat daha fazla. Rus bilim insanları ise onları bir uzay üssü olarak kullanmanın uzay madenciliği için kullanılmasından daha yararlı olduğu görüşündeler.

Asteroidlerin dönüşlerinin yerçekimi oluşturabileceğine ve bu sayede kapalı ekosistemlerle bir küçük yaşam formu oluşabileceğine ihtimal veren bilim insanları da mevcut.

NASA’nın 2021 yılında bir asteroide insanlı uçuş planı var. Bu uçuş güçlü bir kaldırma kolu bulunan ve üretimine başlanan uzay aracı ile yapılacak. Tasarım “Uzay Fırlatma Sistemi” olarak adlandırıldı ve bu sistemin amacı ise uygun bir asteroidi yakalayıp ayın yörüngesine oturtmak olacak. Bu konuyu başka bir yazımda paylaşmıştım.

Kaynak Ve Referanslar:

Space Daily-Asteroids should be colonized or used as transport to planets

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments