ay çekimi

12.08.2014 Ay Çekimlerim

Biliyorsunuz arkadaşlar dün perseid meteor yağmurlarının doruk noktasının olduğu zamandı. Ben de arkadaşlarımla beraber şehir merkezinden uzak bir yerde beraber mangal martimizi yaptık gökyüzünü izledik. Şansımıza bir şey yakalayamadık :) Fakat boşta durmadık. Teleskoplarla gözlem yaptık. Ben de telefonumu kırmış olduğumdan elimdeki tablet ve 5 mp kamerası ile çekim yapabilir miyim düşünmeye başladım. Otomatik odaklaması olmadığı için dolunayın aşırı ışığında kötü bir resim çekecekti. Sonra Picarts diye bir program yüklemiştim o aklıma geldi. Güzel bir programmış tavsiye ederim. Kendisi odaklama işini hallederek dolunayın fazla ışığını sanıyorsam iso ayarını düşürerek hallediyordu. Bir sürü ay fotoğrafları çektim. Hatta bir tane de satürn çektim. Ama pek güzel çıkmadı. Gene de onu da koyuyorum. En azından 16,8 mm’lik bir mercek kullandığınızda satürnü nasıl görürsünü bilmiş olursunuz.

Daha sonra resimleri çektim ama işlem yapılması gerekiyordu. Her ne kadar Picarts programı odaklama işimi çözse de halen çok fazla ışığın resmin detayını engellediğini biliyordum. Bunun için de Photo Edit diye bir program kurdum. Resmi 3 aşamalı efekten geçirdim. İlk başta gama efektini uyguladım ama gamayı azaltarak. Daha sonra keskinleştirmeyi en son ayarda ve bulanık keskinleştirmeyi de en son seviyelere yakın durumlarda kullandım. Sonuç ne mi? Aşağıdaki resim de görebilirsiniz.

ay çekimi

Solda direk ham olarak çektiğim ay fotoğrafı var. Gamayı azaltıp, keskinleştirme ve bulanık keskinleştirme efektleri kullandıktan sonraki hali sağdadır. Detaylar ne kadar da artmış değil mi?

Şimdi ise geri kalan resimleri sıralıyorum. Buyrun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments