Nasa’nın Warp Teknolojisi İçin İlk Gemi Dizaynı

Belki daha önce duymuşsunuzdur. Nasa bir süre önce uzay yolculukları için warp teknolojisi için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam 100 yıl gibi bir süre biçmişti warp motoru yapabilmek için. Benim ilk merak ettiğim şey warp motoru gibi bir şey için enerji ihtiyacını nasıl karşılayacak diye. Sonuçta jüpiterin kütlesine eşit bir enerji ihtiyacı olacak.

Nasa warp motoru için gerekli geminin dizaynını yapmış ve herkesin beğenisine sunmuş. Mark Rademaker bu dizayn için 1600 saat ter dökmüş. Geminin ismi ise IXS Enterprise. Dediklerine göre bu isim ışıktan hızlı bir geminin konseptine uyuyormuş. Herhalde star trek ile bağlantı kurmuşlar. Görebileceğiniz gibi gemide warp baloncuklarını oluşturmak için iki tane devasa halka bulunmakta.

warp-drive-alcubierre

Warp motorunun çalıştığına dair kısa bir bilgi verelim. Warp motoru düşüncesi 1994 yılında Miguel Alcubierre tarafından öne sürülmüş bir şey. Bu teknoloji ile insanların ışık hızı sınırını kırmadan ışıktan 10 kat hızlı seyahat edebileceğini söylemiştir. Warp motoru gerçekte uzay zamanı geminin arkasında uzayı uzatarak önünde de kısaltarak yani bükerek geminin hareket etmesi prensibi üzerine çalışır. Çalışma mantığını görsel olarak yazımın ana resminde görebilirsiniz. Yani warp motoru gemiyi hareket ettirmiyor. Geminin bulunduğu uzayı eğip bükerek uzayın yer değiştirmesini sağlıyor. Bu sayede de ışık hızı sınırını kırmamış oluyorsunuz. Hatta gemi hiç hareket bile etmiyor. Aşağıda da diğer resimleri bulabilirsiniz.

Kendime not: Warp teknolojisi ile ilgili bir sürü detay var. Bununla ilgili yazı yaz.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments